Одеські майстри солодощів зобразили пале-рояльський водограй у вигляді десерту: як він виглядає.

Одеські ресторатори презентували ласощі, навіяні знаменитим фонтаном "Німфа" у саду Пале-Рояль. Запевняють, хотіли створити для міста душевний гастрономічний символ — на зразок Київського торта — та об’єднати смак із відомою одеською неповторністю.

Відкриття організували в місці поруч із фонтаном, котрий на зиму вже приховали. Для відвідувачів влаштували шоколадний водограй та запропонували вкинути до нього шоколадну монетку "на пам’ять". Опісля шеф-кондитер Руслан Громаковський продемонстрував десерт та показав, як його сервірують.

Як розробляли десерт

За словами Громаковського, ресторан "Комо" запропонував йому вигадати рецепт та зробити подобу фонтану в зменшеному вигляді.

"Я декілька тижнів працював над формами: робили 3D-моделювання, роздруківку, фрезерування, лиття. Прагнули максимально точної копії", — зауважив він.

Руслан ГромаковськийРуслан Громаковський, шеф-кондитер . Суспільне Одеса

Декор у вигляді німфи з парасолькою зробили з чорного іспанського шоколаду — він має вагу лише 7 грамів.

Що знаходиться всередині десерту

Десерт складається з декількох прошарків:

  • горіхово-карамельний бісквіт;
  • ганаш з чорного і молочного шоколаду з відтінками лимону;
  • шоколадне пісочне тісто з праліне;
  • лимонне конфі з шкіркою цитрусу.

Десерт Німфа з одеського Пале-РоялюДесерт, натхненний фонтаном “Німфа” в одеському Пале-Роялі. Суспільне Одеса

Зверху — мус з молочного шоколаду та ніжний шоколадний прошарок. Подавали десерт із соусом на білому шоколаді та анчаніНатуральний трав'яний напій яскраво-синього кольору, змішаним із лімончеллоІталійський лимонний лікер з лайма та лимону. Під час подачі шеф-кондитер самостійно розливав соус по тарілці, щоб створити відчуття справжнього фонтану. Фінальний штрих — подрібнена апельсинова цедра.

"Бажаємо, щоб одесити брали його з собою в мандрівку"

Кондитер стверджує, що вибрав лимон як провідний смак через асоціації з Італією та стилем ресторану в Пале-Роялі.

"Вирішили взяти лимон і шоколад, бо вони закарбовуються в пам’яті. Сподіваємось, що ці ласощі можна буде взяти з собою та поділитись з друзями", — додав він.

Одеські кондитери відтворили фонтан Пале-Роялю в десерті — який він має виглядДесерт, натхненний фонтаном “Німфа” в одеському Пале-Роялі. Суспільне Одеса

Громаковський зазначає, що в Італії ще не був, проте у 2022 році брав участь у чемпіонаті світу з кондитерського мистецтва в Парижі. А у 2019-му отримав звання "Найкращий кондитер" на чемпіонаті України.

Читайте нас у Telegram, WhatsApp, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

Source: suspilne.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *