Просто й зрозуміло: рецепти з гарбуза від миколаївської учасниці “МайстерШеф”

Гарбуз – улюблений складник осінньої кухні, з котрого можна зготувати поживні та корисні наїдки для усієї родини. Створення страв з гарбуза дозволяє зробити щось особливе для себе та близьких, наповнити оселю запахом осені та отримати задоволення від кожного куштування.

Рецептами з репортерами Суспільне Миколаїв поділилася учасниця "МастерШеф" 15-го сезону Олеся Бабій-Полєжаєва.

Крем-суп з гарбуза з креветками та сирною грінкою

Складові:

  • Гарбуз звичайний — 1 шт;
  • Морквина — 2 шт;
  • Перець болгарський — 2 шт;
  • Часник — 1 головка;
  • Томат — 1 великий;
  • Вершки — 250 мл;
  • Овочевий або курячий відвар — 200 мл;
  • Креветки очищені — до смаку.

Приправи:

  • Мускатний горішок — 1 столова ложка;
  • Перець чорний — до смаку;
  • Сіль — до смаку.

Процес приготування:

1. Позбавте гарбуз від шкірки й насіння, поріжте разом із морквою, перцем та помідором;

2. Розкладіть овочі у форму, додайте цілу головку часнику (з обрізаною верхівкою), присоліть, поперчіть і запікайте до готовності;

3. Перекладіть в каструлю, додайте бульйон, перебийте блендером до кремової консистенції;

4. Влийте вершки, дайте легко закипіти;

5. Обсмажте креветки окремо;

6. Подавайте суп з гарячою сирною грінкою.

Сирна грінка:

  1. Два шматочки хліба підсмажте на сухій сковорідці;
  2. Помістіть між ними кусок сиру (чедер, гауда чи моцарела);
  3. Притисніть, щоб сир розтопився.

рецепт з гарбузаГарбузовий крем-суп з креветками. З особистого архіву Олесі Бабій-Полєжаєвої

Наступна кулінарна порада, як каже Олеся, легко робиться та доступна.

Ньокі з гарбуза зі шпинатом та фетою

Продукти:

  • Гарбуз — близько 400 г;
  • Борошно — приблизно 130–150 г (дивитись по густоті);
  • Сіль, перець;
  • Цибулина — 1 шт;
  • Шпинат — 50–70 г;
  • Фета — 60–80 г;
  • Оливкова олія;
  • 50 мл води або бульйону.

рецепт з гарбузаПроцес приготування ньокі. З особистого архіву Олесі Бабій-Полєжаєвої

Послідовність дій:

1. Гарбуз порізати на кубики й запекти при 190°C до готовності 25–30 хвилин;

2. Зробити пюре та додати сіль, перець і поступово борошно, доки не вийде тісто, як пластилін;

3. Дати йому трохи "відпочити" — приблизно 10 хвилин;

5. Закип’ятити воду, відірвати шматочки тіста або порізати ножицями маленькі пелюстки — та кинути у воду. Варити, поки не випливуть;

6. На пательні підсмажити цибулю до золотавого кольору;

7. Додати готові ньокі, трохи води, шпинат — і все разом прогріти, поки шпинат не зав’яне;

8. Наприкінці додати фету — нехай трохи розтане й огорне ньокі.

рецепт з гарбузаГотові ньокі. З особистого архіву Олесі Бабій-Полєжаєвої

Поради від Олесі з приготування страв з габрузом:

  • Найкращий для кулінарії — це гарбуз Баттернат (схожий на грушу за формою), тому що він солодкуватий, щільний, не водянистий. Ті гарбузи, які вирізають на Хелловін, не підходять для готування, адже вони не насичені і багато рідини випускають при термічній обробці;

рецепт з гарбузаГарбуз. Getty Images

  • Коли під час приготування з’явилась рідина, то ліпше прогріти гарбуз (шматочки або пюре) ще на пательні, щоб вона випарувалась;
  • Під час запікання гарбуза, то для кращого розкриття смаку, обов’язково додавайте сіль та оливкову олію. Найкраща приправа — мускатний горіх, але треба бути обачним, тому що вона насичена;
  • У вже готову страву, можна додати краплю лимонного соку, він розкриває гарбуз по новому і збалансує солодкуватість гарбуза;
  • Гарбузове пюре чудово підходить для заморожування. Якщо його розкласти на порції, ви матимете основу для наступних страв.

Source: suspilne.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *